به گزارش جماران، دوازدهمین دوره جشنواره یارو یادگار «جایزه ادبی خرداد» در محورهای نیایش، عدالت خواهی، کرامت انسانی، مردمداری و ... در اندیشههای امام خمینی(س) در قالب های شعر سنتی، آزاد محاوره و نثر ادبی در گروه سنی بزرگسال و جوانان برگزار می شود.
جهانگیر قاسمی، معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در خصوص این جشنواره در گفتوگویی گفت: به حول و قوه الهی در دهه اول خرداد ماه سال ۱۴۰۴ شاهد برپایی مراسم پایانی این دوره همراه با تقدیر و تجلیل از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره یار و یادگار خواهیم بود.
مشروح این گفتوگو به شرح زیر است:
جشنواره یار و یادگار که به تازگی "جایزه ادبی خرداد" را طراحی کرده است، در دورههای گذشته شامل بخشهای مختلفی میشد، امسال ظاهراً فقط روی دو رشته ادبی تمرکز دارد؟
جشنواره ادبی یار و یادگار از سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرده و تا چندین دوره در جذب نوقلمان هدفگذاری نموده است، "داستان" ، "شعر بزرگسال"، "شعر و داستان کودک و نوجوان"، "نقد ادبی و پژوهش "بزرگسالان" از رشتههایی بوده که تا دوره پنجم در جشنواره دنبال شده و علاقهمندان از سراسر کشور و از همه گروههای سنی آثار خودشان را در رشتههای گفته شده به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده و در موعد مقرر، معرفی و تقدیر شدهاند. ویروس کرونا که در همه بخشها برای کشور زیانبار بود این جشنواره را هم بینصیب نگذاشت و برای مدتی شاهد تعویق در برگزاری آن بودیم، روی هم رفته این جشنواره هشت دوره برگزاری موفق داشته و رد پای درخشانی از خود بر جای گذاشته است... این حرف و نقل قول از طرف فعالان ادبی و کسانی است که روند کلی رویدادها و اتفاقات فرهنگی در کشور را به صورت جدی رصد میکنند. در دوره جدید، با توجه به استقبال شایان ذکر شاعران به ویژه جوانان اهل قلم، از بخش شعر، شورای سیاسگذاری و دبیرخانه جشنواره به این تصمیم رسیدند که در دوازدهمین جشنواره یار و یادگار، دو بخش "شعر" و "نثر ادبی" فعال باشد و "جایزه خرداد" به چهرههای برگزیده این دو رشته ادبی اعطا شود. البته از تأثیرگذاری دیگر رشتهها و بخشهای ادبی نظیر داستان، رمان و... غافل نیستیم.
داوران و برگزیدگان این جشنواره در طول دورههای مختلف، از نامهای شناخته شده در حوزه ادبیات بودهاند به طوری که یار و یادگار به سطحی حرفهای رسیده، آیا از آغاز این نگاه وجود داشته است؟
در دورههای سوم و چهارم این جشنواره، مجلدات، نشریات و کتابهایی از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر شده که آثار برگزیدگان در رشتههای مختلف و متنوع ادبی وجود دارد، بعضی آثار که در پاسخ به فراخوان جشنواره تولید شده بودند، به اندازهای دارای جاذبه و قوت بودهاند که به رسانهها نیز راه پیدا کردند، دبیران جشنواره و داوران هم عمدتاً از چهرههای شاخص ادبیات انقلاب اسلامی بوده و هستند و فعالیت در حوزهای که متبرک و معطر به نام حضرت امام و انقلاب است، را یک ادای تکلیف میبینند، از همه این عزیزان، تشکر صمیمانه داریم. قطعاً جشنواره یار و یادگار، حیطه فعالیتهای خود را گسترده میبیند و در یک فاز محدود نمیشود هم باید جریان حرفهای ادبیات دنبال شود هم به نوآمدگان ادبی توجه کافی صورت بگیرد، تشویقها میتواند سنگ بنای موفقیتهای بزرگ باشد.
چشمانداز و برنامههای مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به عنوان متولی این رویداد ادبی که در سطح ملی برگزار میشود، برای آینده جشنواره ادبی یار و یادگار یا همان جایزه ادبی خرداد چیست؟
در این دوره، جایزه ادبی خرداد طراحی شد و بازتابهای کار را هم البته در دبیرخانه جشنواره دنبال میکنیم، إنشاءالله قطعاً برای دورههای بعدی برنامههای جدیدتری را طراحی خواهیم کرد، همدلی و همراهی عاشقان و دوستداران امام با این جشنواره و تلاشهایی که برای پاسداشت اندیشهها و مواریث فکری ایشان در بخشهای مختلف هنری و ادبی صورت می گیرد، بزرگترین عامل ادامه حیات جشنواره یار و یادگار به عنوان یک رویداد ادبی و ملی است. در شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوره جشنواره که با حضور چهرههای شناخته شده ادبی: محمود اکرامیفر، عبدالجبار کاکایی، حمید هنرجو، حمید رضا شکارسری، مصطفی محدثی خراسانی، صادق رحمانیان و حجتالاسلام والمسلمین محمد علی خسروی پژوهشگر، فعال دینی و ادبی تشکیل شد، در خصوص برنامههای آتی این جشنواره تصمیمات خوبی لحاظ گردید، یکی از آنها دائمی شدن دبیرخانه این رویداد و سفرها و تورهای ادبی به استانها و اقصی نقاط کشور و دیدار با فعالان ادبی است، و فعالیتها و برنامههای دیگر که یکی از آنها حرکت به سمت بینالمللی شدن این رویداد است، إنشاءالله بعدها به نحو مناسب، اطلاعرسانی خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.